sunnuntai 23. tammikuuta 2011

polveileva

























Kello on neljä, on sinistä. Beninissä kello on kolme, siellä istutaan akasiapuun alla, on tasainen valo, ei tietoakaan pimeästä vielä. Mikään ei ole muuttunut paitsi että me emme ole enää siellä.

Intuitioni sanoo että ei ole kukkien aika vielä, ne tulevat joka vuosi aiemmin, eihän ennen myyty tammikuussa tulppaaneja? Olen hipelöinyt niitä kaupassa kahtena päivänä, ne ovat tarjouksessa mutta kynttilöitä ja kukkia ei voi vielä sekoittaa. Ensin pitää nauttia elävästä tulesta, mutta – tämä on tärkeää – kynttilät on muistettava sytyttää joka päivä viimeistään tähän aikaan tai en halua ajatella seurauksia.

Minulla on aluspaita joka ulottuu melkein takapuolen yli, sellaisia ne naisille myytävät nykyään ovat, täydellisiä, mutta miehille myydään entisiä. Vanhanaikaisessa asustekaupassa rouva ehdotti M:lle naisten laamapaitaa, se oli pitkä ja siinä oli pitsikaulus. Minusta se oli ihastuttavan ennakkoluulotonta.

On pilkkujen ja polveilevien ajatusten päivä, olen suunnitellut intiaanipäähinettä ja neulonut pienistä keristä pieniä asioita.

3 kommenttia:

Ilona kirjoitti...

Täällä tulppaanimaassa kukkia saisi halvalla, mutta en ole vielä osannut ostaa. Kangaskaupassa sen sijaan käväisin tutkimassa, ja valikoima oli aika erilainen kuin Suomessa. Pilkkukankaita oli paljon (jee!), mutta sitten oli myös paljon semmoisia aivan liian eksoottisia mun makuun (kuten eläinkuoseja ja sateenkaarenvärisiä kukkakuoseja). Täällä kun tuota etnistä sekamelskaa riittää, niin makujakin on joka lähtöön.

Minulla muuten suurin osa trikoopaidoista ylettyy nykyään puolireiteen, tappi kun olen...

Laura Proust kirjoitti...

Ilona, ehkä voit vallan laajentaa siellä tyylivalikoimaa ja muuttua aivan pantteritrikoiseksi :)

Siellä taitaa vallankin olla kohta jo tulppaaniaika? Muistaakseni ne kukkivat jotenkin hämmentävän aikaisin Hollannissa.

Ilona kirjoitti...

Juu, kun tulette kylään, tulen vastaan tekonahkaleggareissa ja pantterikuosisessa rikoopaidassa :D

Tulppaanipellot ovat muistaakseni parhaimmillaan huhtikuussa. Vaikka kasvatetaanhan niitä tietysti jatkuvasti kasvihuoneissa.