tiistai 3. toukokuuta 2011

epäselvä

Toivoisin tarkennuksia viidenteen käskyyn. Niissä pitäisi yksityiskohtaisesti selvittää, missä tapauksissa tappaminen sitten kuitenkin on sallittua, jopa toivottavaa. Toivoisin tarkennuspakettiin myös erityistä virkettä siitä, missä tapauksissa on ok katsoa tappamista videolta. Olen nimittäin vähän hämilläni.

3 kommenttia:

Kirjailijatar kirjoitti...

Totta. Minä olen vetänyt rajan täysin järjettömästi ja tunteettomasti hyttyseen. Sen saa tappaa. Muut olennot jätän rauhaan. Ja kun tietäisikin, kuinka monen tapon on nähnyt televisiosta...suuri osa kuviteltuja, mutta varmasti joukossa myös todellista kuolemaa. Taidamme turtua väkivaltaan.

Ilona kirjoitti...

Olen ollut kovasti suruissani viimeaikaisesta juhlinnasta USA:ssa (eka assosiaationi tappamisesta puhuttaessa). Vaikka ei sielläkään tietysti kaikki juhli. En vain voi uskoa, että ihminen voisi tappaa toista ilman että sisältä menee jotain pahasti rikki.

Hyttysiä tapan kyllä minäkin. Hämähäkit saa mies viedä ulos.

Laura Proust kirjoitti...

Kirjailijatar, tuo on aika tiukka ja selkeä raja. Mitähän USA:n presidentti sanoisi, jos sitä ehdottaisi sillekin?

Ilona, tuo tapaus minunkin hämmentyneisyyteni kirvoitti, vaikka kysymys on tietenkin yleisempi. Ei taida enää päteä se lapsuuden opetus, ettei pidä lyödä takaisin... Haluaisin kuulla tyydyttävän perustelun kostotappamisen puolesta. En oikein voi kuvitella, että se ruokkisi ihmisissä mitään hyvää.