sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

toivo
























Mietin että olisiko se toivo lopulta tämä pääsiäisen sanoma. Ei väliä sillä uskooko vai eikö tai mihin uskoo jos uskoo, mutta eikö toivosta ole kyse siinä tapahtumassa, jossa yksi kuolee ja sitten kuitenkin herää eloon? Että toivoa on siinäkin, mihin ei lainkaan enää usko ja mitä mahdottomana pitää.

Toivo voi olla keväinen tulkinta. Ei sellaista ajatusta voi oikein väistelläkään, kun huomaa krookusten tunkevan sitkeinä lumikinosten välistä, mustasta maasta. Se on ylösnousemusta se!

Tämmöistä kuunneltu näinä päivinä.

4 kommenttia:

Lotta kirjoitti...

Sattui olemaan aprillipäivä, kun mietittiin töissä lasten kanssa Jeesuksen ylösnousemusta. Yks poika kysykin että "Huijasiko se? Kun se ei sitten kuollutkaan?"

Laura Proust kirjoitti...

Tuo poikahan saattaa muuttaa koko kristinuskon sanoman. Kukaan ei ole aikaisemmin tainnut tulla ajatelleeksi, että pitkäperjantai oli ehkä sinä vuonna aprillipäivä ;) Hirveän paljon yksinkertaisempaa olisi niin, säästyttäisiin monelta selitykseltä.

Iirismaria kirjoitti...

Jos olisin facebookissa jättäisin tähän "tykkää" -kommentin. Facebook tekee meistä vähitellen ihan apaattisia, kun ilmaiseminen on pelkkää klikkailua. Surullista. Mut siis, tykkään tästä, sekä kuvasta että ajatuksesta.

Laura Proust kirjoitti...

Pitäisköhän mun laittaa tännekin tykkää-nappi. Olis tarjolla. Klik klik.