lauantai 6. elokuuta 2011

viitsiä

Pidän ruoka-aiheisista kokeiluista. Ne virkistävät. Joskus olemme syöneet kuukauden pelkkää kotimaista sapuskaa keskellä talvea (yllättävän haastavaa!), joskus taas kuukauden pelkkää kasvisruokaa (vaikeuksia tuotti lähinnä vakuuttaa 90-vuotias isoäiti siitä, että kyllä, kanakin lasketaan lihaksi).

Itä-Afrikan tilanteesta johtuen teimme nyt viikon mittaisen solidaarisuuskampanjan. Laskimme, paljonko meillä menee viikossa rahaa ruokaan, ja päätimme puolittaa sen. Puolikkaan lahjoitimme kuivuusalueelle Kirkon ulkomaanavun kautta.



Ei ollut kovin iso homma. Me herkuttelijat saimme aika vaivattomasti pienennettyä ruokabudjettiamme. Nälästä tai mistään sen suuntaisestakaan ei ollut pelkoa.

Viikon ruokalistallamme oli
Kaikki ruoat olivat herkullisia (jos ei kiusaannu lihaosuuksista), ja lisäksi jäi hyvä mieli. Ajattelimme jatkaa toisenkin viikon. Oikeastaan naurettavaa, miten vähästä luopumalla voi auttaa paljon. Ja silti, Ville Rannalla oli hyvä ja harmittavan tunnistettava pointti viimeisessä Kirkon ja kaupungin piirroksessaan (katso takasivu).

2 kommenttia:

Sisko Latvus kirjoitti...

Bravo! Lisää tällaisia kokeiluja!

Laura Proust kirjoitti...

Joo, tästä tuli kyllä hyvä mieli. Voisinkohan pistää pystyyn haastekampanjan?